main logo
419

Prețul plătit de Transgaz pentru Vestmoldtransgaz

Operatorul sistemului de transport al gazelor din România, compania Transgaz va plăti pentru întreprinderea de stat Vestmoldtransgaz un preţ de 180,2 milioane lei (circa 8,8 milioane de euro), cu 200.000 lei moldoveneşti mai mult decât a fost preţul de pornire.

Prețul plătit de Transgaz pentru VestmoldtransgazTransgaz va plăti pentru Vestmoldtransgaz un preţ de 180,2 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al companiei româneşti, aceasta a acceptat și realizarea unui program de investiții de până la 93 milioane de euro în următorii doi ani.

E vorba în special de construcţia conductei Ungheni-Chișinău, ce va avea o lungime de 120 de kilometri şi va putea transporta anual 1,5 miliarde de metri cubi de gaz din România spre Republica Moldova, care va permite eliminarea dependenţei de 100% de livrările de gaze de la Gazprom, scrie mold-street.com.

Privatizarea ce dă contur uneia dintre cele mai semnificative tranzacții efectuate în ultima perioadă de Guvernul Republicii Moldova, s-a realizat prin intermediul societăţii Eurotransgaz SRL din Moldova, care are ca asociat unic Transgaz.

Totodată compania românească a beneficiat de asistență în pregătirea și finalizarea contractului de privatizare din partea casei de avocatură „Țuca, Zbârcea și Asociații” și a Băncii Comerciale Române Chișinău (BCR Chisinau).

Amintim că ceremonia de semnare a contractului a avut loc pe 28 martie 2018, la sediul Ministerului Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova.

"Este mai mult decât o privatizare. Este mai mult decât o conductă. Este mai mult decât o investiţie. Este mai mult decât o mişcare strategică din partea României sau a Republicii Moldova. Este vorba despre înfrăţire şi despre unirea românilor cu români", a declarat, la momentul semnării, ministrul român al Economiei Dănuţ Andruşcă.

Reamintim faptul că în februarie 2018, în cadrul unei întrevederi cu premierul român Viorica Dăncilă, premierul Pavel Filip a spus că va verifica personal realizarea proiectului pentru a asigura buna desfășurare a acestuia.

Construcția gazoductului Ungheni-Chișinău urmează să demareze la începutul verii anului 2018.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării