main logo
1876

Prețul nucilor, în scădere: Prețul unui kilogram de miez exportat

Prețul angro pentru miezul de nucă din Republica Moldova s-a redus. Un kilogram costă cu 10 lei mai puțin, iar doritorii de a se delecta cu nuci scot din buzunare până la 110 lei pentru un kilogram.

Prețul nucilor, în scădere: Prețul unui kilogram de miez exportatFoto: libertateapentrufemei.ro

Totuși, prețul mediu este în continuare mai mare decât la începutul sezonului din octombrie, când era 100 de lei sau în ianuarie 2020, când era 90 de lei, arată datele East Fruit, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Potrivit analizai, reducerea actuală este influențată de o depreciere dinamică a leului moldovenesc față de dolar și euro, care este puțin probabil să încetinească sau să se oprească în viitorul apropiat. În al doilea rând, unii operatori ai pieței locale nu exclud că scăderea prețurilor la nuci în lei în lei să continue în Moldova în ianuarie.

Potrivit comercianților din Republica Moldova, prețurile la miezul de nucă au scăzut din cauza cererii aproape zero din partea cumpărătorilor turci (în contextul devalorizării lirei), precum și a cumpărătorilor din unele țări din Europa de Sud non-UE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării