main logo
3187

Prețul la carburanți, în creștere: ANRE a sesizat SIS și CNA

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis o notă acum o zi prin care a informat că a stabilit pentru ziua de miercuri, 15 septembrie curent, prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard.

Prețul la carburanți, în creștere: ANRE a sesizat SIS și CNAFoto: știri.md

Cifrele de azi au crescut din nou, pentru benzină cu 0,02 bani și pentru motorină – cu 0,01 bani. Între timp, conducerea Agenției a mai anunțat că a sesizat SIS și CNA doar că pe un alt subiect, nu pe scumpirea propriu-zisă, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Deci, șoferii vor vedea pe parcursul zilei afișate la stațiile de alimentare din țară următoarele prețuri: pentru benzină – 20,85 de lei per litru și pentru motorină – 16,72 de lei, la fel, per litru.

În aceeași zi, ANRE a publicat pe site-ul oficial un comunicat prin care a atenționat despre „tendința de atragere a Agenției în jocuri și dezbateri politice”. 

„Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, unul dintre experți, Veaceslav Ioniță, pe lângă alte multiple insinuări, a făcut o afirmație precum că noile modificări la Legea privind piața produselor petroliere au fost elaborate de către și în interesul unei companii petroliere prin intermediul ANRE, cu scopul de a compromite actuala guvernare”, a învinuit conducerea.

ANRE a comunicat că propunerile sale de modificare a legii au fost elaborate de către echipa Agenției fără vreo ingerință din partea participanților pieței. „Reieșind din aceste considerente, ANRE a sesizat Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Centrul Național Anticorupție (CNA) în scopul verificării detaliate a informațiilor lansate public și developării adevăraților beneficiari ai acestor linșaje mediatice promovate de către Veaceslav Ioniță”.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării