main logo
2727

Președinta CE anunță un sprijin de 1,8 miliarde de euro pentru Moldova

Președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a anunțat un pachet financiar în mărime de 1,8 miliarde de euro pentru Republica Moldova.

Președinta CE anunță un sprijin de 1,8 miliarde de euro pentru MoldovaFoto: Captură video

„Vreau să subliniez că economia dumneavoastră și piața noastră unică trebuie să devină mai aproape unele de altele și putem începe de pe acum, înainte de aderarea la UE. Cunosc că aveți un plan economic foarte ambițios pentru Republica Moldova și UE va sprijini acest plan.

Vom investi 1,8 miliarde de euro în economia voastră în următorii trei ani și vom crește investițiile în domenii care vor genera creșterea economică. Avem deja mai multe proiecte în așteptare. Spre exemplu, vom construi două spitale noi la Bălți și Cahul, vom investi în noi conexiuni cu vecinii voștri, vom investi în rețeaua energetică prin construcția de linii care vă va conecta de rețeaua europeană”, a declarat Ursula von der Leyen, transmite Știri.md.

La rândul său, Maia Sadu a mulțumit pentru ajutorul oferit, simbolic numit „Planul de creștere economică a Republicii Moldova”.

„Nu este doar un program de investiții, dar este și un simbol al încrederii UE în potențialul nostru. Acest plan ne va ajuta să construim o economie puternică”, a declarat șefa statului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării