main logo
626

Premii totale de peste 200.000 de lei pentru cei care vor participa la Loteria fiscală

Statul va cheltui peste 200.000 de lei pentru a organiza Loteria fiscală. Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului, Loteria fiscală este o acțiune prin care se dorește să se contribuie la combaterea evaziunii fiscale prin limitarea achitărilor efectuate prin numerar.

Premii de peste 200.000 lei celor care vor participa la Loteria fiscalăPremii de peste 200.000 lei celor care vor participa la Loteria fiscală

Conform autorilor inițiativei, desfășurarea Loteriei fiscale are scopul de a contribui la sensibilizarea cetățenilor aferent promovării efectuării achitărilor fără numerar prin utilizarea cardurilor bancare, precum și implicarea și responsabilizarea cetățenilor de a înregistra veniturile în scopuri fiscale realizate de comercianți din vânzarea bunurilor și prestarea serviciilor direct către populație, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

Aceștia mai spun că practica unor țări demonstrează eficiența loteriilor de acest gen și impactul pozitiv asupra dezvoltării plăților fără numerar și minimizării economiei tenebre.

Aprobarea proiectului de hotărâre implică cheltuieli bugetare suplimentare de 220.000 lei anul, pentru acordarea premiilor.

Codul fiscal prevede că Serviciul Fiscal de Stat organizează concursuri, cu stimularea din surse bugetare a contribuabililor care, direct sau indirect, au participat la îmbunătăţirea procesului de administrare fiscală şi/sau la majorarea încasărilor la bugetul public naţional. Organizarea concursurilor se efectuează în modul stabilit de Guvern.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării