main logo
1386

Premierul României a promis că Autostrada Moldovei va deveni realitate

Premierul României, Nicolae Ciucă, prezent marți la manifestările de Ziua Unirii Principatelor, de la Iași, a făcut promisiuni legate de autostrada care urmează să lege Moldova de restul țării.

Premierul României a promis că Autostrada Moldovei va deveni realitate

Premierul Nicolae Ciucă a spus că Autostrada Moldovei, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), va deveni realitate, transmite Știri.md, cu referire la romaniatv.net.

„Pentru că suntem la Iaşi, aş dori să mă refer la Autostrada Moldovei, A7, un obiectiv aşteptat mulţi ani de cetăţeni şi care, în sfârşit, are perspective certe de realizare. Finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, majoritatea tronsoanelor sunt deja contractate, iar antreprenorii au început lucrul”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă a spus că A8, Autostrada Unirii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni, va consolida oportunitățile de dezvoltare ale Moldovei.

„Modul în care reuşim să avansăm acest proiect în perioada scurtă în care l-am repus între priorităţi este încă un exemplu că împreună putem pune lucrurile în mişcare, uniţi de dorinţa pentru mai bine. A8, Autostrada Unirii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni va consolida, prin finanţarea europeană de care beneficiază România, oportunităţile de dezvoltare ale Moldovei”, a adăugat el.

Toți românii trebuie să aibă șanse egale și să se simtă în siguranță, a mai adăugat premierul. „În România europeană toţi cetăţenii trebuie să aibă şanse egale, să se simtă în siguranţă şi să aibă speranţa unui viitor mai bun şi mai prosper”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării