main logo
667

Premier: Problema patentei de întreprinzător trebuie rezolvată

Guvernul a avizat pozitiv în şedinţa de vineri iniţiativa legislativă privind extinderea patentei de întreprinzător până la 31 decembrie 2022.

Premier: Problema patentei de întreprinzător trebuie rezolvatăFoto: Știri.md

Potrivit Infotag, premierul Maia Sandu a menţionat că "această iniţiativă a provocat multe discuţii în societate", de aceea Guvernul trebuie să găsească "mijlocul de aur în această chestiune", transmite Știri.md.

"Pe de o parte, trebuie să nu privăm businessul mic de unicul mijloc de existenţă, iar pe de altă parte, să nu admitem posibilitatea evaziunii fiscale", a evidenţiat ea. 

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, a dat asigurări că în următorii trei ani ministerul va lua măsuri pentru a propune întreprinzătorilor o altă formă de desfăşurare a afacerilor, care va simplifica procedurile fiscale şi birocratice, ceea ce va face ca procesul de renunţare la patentă să fie convenabil". 

De asemenea, el a menţionat că ministerul se ocupă serios de eliminarea schemelor de evaziune fiscală şi va stabili un control mai strict asupra deţinătorilor de patentă.

Parlamentul a aprobat această iniţiativă în prima lectură în cadrul şedinţei din 19 iulie. 

Proiectul de lege a fost criticat de fracţiunea Partidului Democrat, care acuză majoritatea de guvernământ de standarde duble: 

"pe de o parte, anulează prevederile privind activitatea magazinelor duty free în regiunea transnistreană din cauza pericolului de contrabandă, iar pe de altă parte, prelungeşte patentele de întreprinzător, care contribuie la comerţului ilegal".


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării