main logo
1606

Prejudicierea Moldovagaz: Guvernul va depune demersuri la PG

Parlamentul va lua act de Raportul auditului conformității asupra cheltuielilor şi investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale cărora le-au fost impuse obligații de serviciu public, precum și la întreprinderile înrudite, astfel cum sunt definite în Legea nr. 108/2016 cu privire la gazele naturale, inclusiv la cele deținute indirect, aprobat prin Hotărârea Curții de Conturi nr. 56 din 21 noiembrie 2022.

Prejudicierea Moldovagaz: Guvernul va depune demersuri la PG

Potrivit unui proiect de hotărâre, Guvernul, prin intermediul Agenției Proprietății Publice, va demara procedura de revendicare a 3,3 miliarde de lei aferentă reevaluării mijloacelor fixe depuse de Guvernul Republicii Moldova în capitalul social al S.A. ”Moldovagaz” (să fie trecută în cont ca datorie a S.A. ”Moldovagaz” către Agenția Proprietății Publice), transmite Știri.md cu referire la Bizlaw.md.

Totodată, va efectua reinventarierea patrimoniului depus de Guvernul Republicii Moldova ca și cotă parte în capitalul social al S.A. ”Moldovagaz” și va determina patrimoniul ce nu a participat la diminuarea datoriilor față de S.A.P. ”Gazprom”, precum și va determina impactul respectiv asupra pretinselor datorii ale S.A.P. ”Gazprom”.

De asemenea, va întreprinde acțiunile necesare pentru suspendarea dreptului de vot al acțiunilor S.A. ”Moldovagaz” aferente patrimoniului retras de către acționarul din stânga Nistrului a Republicii Moldova (în caz de neasigurare în termeni proximi a restabilirii controlului S.A. ”Moldovagaz” asupra patrimoniului din stânga Nistrului a Republicii Moldova).

Proiectul mai prevede că va fi evaluată activitatea reprezentanților Guvernului în Consiliul de Observatori și în Consiliul de Administrație al S.A. ”Moldovagaz”.

Agenției Proprietății Publice va depune demersurile necesare față de Procuratura Generală pentru a fi recunoscută ca parte vătămată în cauzele penale intentate, aferente prejudicierii întreprinderilor din sistemul S.A. ”Moldovagaz”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării