main logo
3083

Precizări MoldovaGaz: Tariful ar putea crește până la 6 lei, ca în 2016

MoldovaGaz va cere Agenției Naționale pentru Reglementare Energetică scumpirea prețului la gazele naturale, pentru consumatorul final, de la 4 lei și 30 de bani la 6 lei pentru un metru cub.

Precizări MoldovaGaz: Tariful ar putea crește până la 6 lei, ca în 2016

Noul tarif ar putea intra în vigoare începând cu luna octombrie. Informația a fost confirmată, pentru Unimedia.info, de către directorul întreprinderii, Vadim Ceban, transmite Știri.md.

„Vom adresa o solicitare în acest sens către ANRE. În cazul în care prelungim contractul cu Gazprom avem toate premisele să cerem majorarea tarifului. Astfel, din trimestrul 4, prețul la gaze va fi mai înalt. 

Prognozăm o creștere a tarifului de peste 35%, până la 6 lei. Altfel, noi ne întoarcem la tarifele care au fost în 2015-2016, de 6,2 lei pentru un metru cub”, a precizat șeful Moldovagaz, pentru UNIMEDIA.

Întrebat când ar putea intra în vigoare noul tarif pentru consumatorii finali, Vadim Ceban a răspuns:

„Sperăm că acest lucru se va întâmpla în scurt timp, avem încă 12 zile pentru negocierea contractului, până la 30 septembrie. Procedura poate dura și 2 săptămâni și o lună și mai mult, dar sperăm că ANRE va reieși din termeni reali, ca să nu ajungem în incapacitate de plată”.

Săptămâna trecută, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că urmărește evoluția prețurilor la gaz pe piața internațională și discută cu reprezentanții MoldovaGaz, în contextul necesității semnării unui nou acord cu Gazprom de livrare a gazelor naturale.

Președinta Maia Sandu a declarat, anterior, că negocierea noului contract cu Rusia privind achiziționarea de gaze naturale este responsabilitatea MoldovaGaz. „Este o formulă care este stabilită deja și este vorba despre relații comerciale contractuale între două instituții”, a precizat șefa statului.

Moldova negociază un nou contract cu Gazprom privind achiziționarea de gaze naturale. Șeful MoldovaGaz a declarat deja că o scumpire devine inevitabilă, având în vedere tendințele la bursele internaționale. Unele estimări indică o eventuală majorare a tarifului pentru consumatorii finali de aproximativ 30 la sută.

La rândul său, opoziția parlamentară susține că actuala guvernare ar putea obține un preț mai mic pentru țara noastră, dacă „nu va submina relațiile cu Federația Rusă”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării