main logo
749

Portul Giurgiulești și-a crescut în 2022 transbordarea de mărfuri cu 30%

Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti (PILG) şi-a actualizat recordul de transbordare de mărfuri în 2022, ridicându-l la 1,8 milioane de tone, adică cu 30% mai mult decât în anul precedent.

Portul Giurgiulești și-a crescut în 2022 transbordarea de mărfuri cu 30%Foto: trm.md

Potrivit Infotag, volumul exporturilor prin port a crescut cu 45% şi a ajuns la 811.000 de tone. Cele mai multe cereale, seminţe de floarea soarelui şi făină au fost trimise în străinătate - 574 mii tone (+45%). Exportul de ulei vegetal a crescut şi el cu 147% - până la 196 mii tone, transmite Știri.md.

Livrările la import au depăşit 1 milion de tone (+20%), inclusiv 577 mii de tone de produse petroliere (+41%). Importul de cărbune şi îngrăşăminte minerale prin port s-a triplat.

"În pofida numeroaselor provocări pe parcursul anului trecut, PILG şi-a îndeplinit funcţia vitală de asigurare a lanţurilor de aprovizionare pentru importatorii şi exportatorii moldoveni. (...) Portul s-a dovedit a fi, de asemenea, o soluţie utilă pentru susţinerea livrărilor către şi dinspre Ucraina.

(...) Pentru a face faţă cererii crescute şi pentru a extinde capacitatea operaţională a portului, au fost efectuate angajări de personal cu 23% peste cifra angajărilor din 2021 şi au fost accelerate investiţiile şi achiziţiile de echipamente. Totodată, tarifele pentru clienţi au fost menţinute la niveluri rezonabile în sprijinul economiei naţionale", a declarat Mathias von Tucher, directorul general al Danube Logistics SRL.

Danube Logistics SRL este investitorul general şi operatorul Portului Giurgiuleşti. Danube Logistics este deţinută în totalitate de compania olandeză Danube Logistics Holding BV. Singurul proprietar final al grupului de companii Danube Logistics este BERD.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării