main logo
483

Ponderea asigurării locuințelor din Moldova nu ajunge la nici 1%

Ponderea asigurării locuințelor de către persoanele fizice pe piața de asigurări din Republica Moldova nu ajunge la nici 1%.

Care este ponderea asigurării locuințelor din R. MoldovaPonderea asigurării locuințelor din Moldova nu ajunge la nici 1%

La situația din 30 septembrie, moldovenii și-au asigurat locuințele în sumă de aproape 9 milioane de lei, valoarea proprietăților asigurate depășind un miliard de lei, transmite IPN.

Sunt date ale Comisiei Naționale ale Pieței Financiare, la care face trimitere Donaris Vienna Insurance Group. Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN, compania precizează că cel mai frecvent sunt asigurate locuințele din sectorul urban. 

Ponderea asigurării apartamentelor prevalează semnificativ în totalul locuințelor asigurate. În majoritatea cazurilor sunt asigurate locuințele gajate, pentru care băncile impun o asemenea condiție. 

Dacă e să ne referim la profilul persoanelor care apelează la acest tip de asigurări, predominat este segmentul de vârstă medie.

Prima de asigurare este stabilită în funcție de suma asigurată, starea locuinței, locul amplasării, în funcție de riscurile asigurate și de partea de daune care este suportată de către asigurat. 

Spre exemplu, asigurarea unui apartament cu prețul de 40 de mii de euro costă în medie 40 de euro. Asigurarea se încheie de regulă pentru 12 luni. Locuințe nu pot fi asigurate la o suma mai mare ca prețul de piață.

Situațiile pentru care se plătește asigurarea sunt: daunele provocate de natură, exploziile, incendiile, inundațiile, defecțiuni tehnice, căderea obiectelor zburătoare pilotate sau a bucăţilor din acestea, spargerea locuințelor etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării