main logo
1794

Podul din satul Medeleni intră în reparație: Cât costă lucrările

Podul de pe râul Gârla Mare din satul Medeleni comuna Petrești, poziționat pe drumul public R16 Bălți-Fălești-Sculeni-Ungheni, km 62,376, intră în reparație.

Podul din satul Medeleni intră în reparație: Cât costă lucrările

Valoarea contractului de reparație este de 12 932 164,46 lei, cu TVA, bani alocați din mijloacele fondului rutier, transmite Știri.md.

Termenul de finalizare a lucrărilor este prevăzut până la finele anului curent. 

Lucrările incluse în cele șase luni contractuale prevăd reparația podului cu o lungime de 30,74 metri, cu lățimea de 7,0 metri, cu două benzi de circulație, trotuare, inclusiv și bariere metalice de protecție atât rutiere cât și pietonale, indicatoare rutiere, marcaje și alte elemente care conferă siguranță și confort la trafic.

De asemenea, proiectul prevede amenajarea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație, lucrări de reparație a racordării podului cu rampele de acces, așternerea îmbrăcăminții din beton asfaltic.

În concluzie, podurile sunt lucrări de artă cu o importanță și o însemnătate socio-economică, asigurând continuitatea căilor rutiere, fortificarea rețelei de drumuri publice, fluiditate, iar reabilitarea acestora este un factor major pentru stimularea competitivității economice, dezvoltării durabile, contribuind la dezvoltarea relațiilor comerciale regionale precum, și la creșterea coeziunii economice și sociale.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării