main logo
293

PNUD Moldova a lansat programul de accelerare a Agendei 2030

PNUD Moldova, în parteneriat cu două laboratoare inovaționale, Danish SDG Accelerator și BCTA Impact Lab, lansează un program de un an de accelerare pentru a implica sectorul privat în realizarea Agendei 2030 și a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD).

PNUD Moldova a lansat programul de accelerare a Agendei 2030PNUD Moldova a lansat programul de accelerare a Agendei 2030

Proiectul-pilot este gestionat de Business Inovation Lab al PNUD Moldova cu susținerea Suediei, PNUD și co-finanțare din partea sectorului privat, transmite Știri.md cu refeire la Moldpres

Un comunicat de la PNUD precizează că startul a fost dat la 1 februarie, când șapte întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova, interesate să coopereze cu PNUD pentru a explora alinierea businessului la ODD-uri, modele inovative de afaceri, precum și managementul și evoluția impactului au participat la un eveniment la Chișinău.

 „Companiile participante au beneficiat de o instruire succintă privind modul în care ODD-urile ar putea prezenta oportunități de afaceri interesante pentru activitatea lor și în ce mod managementul de impact le-ar putea fi util. Ele au învățat despre recomandările ONU cu privire la business și drepturile omului, alinierea strategiilor de responsabilitate socială corporativă cu ODD-urile specifice,” a afirmat Dumitru Vasilescu, specialist politici la PNUD Moldova.

PNUD își propune să lanseze peste 60 de Laboratoare de accelerare a ODD-urilor în oficiile sale de țară, pentru a valorifica gândirea globală de ultimă generație în conceperea și investirea în soluții locale și parteneri, accelerând astfel implementarea ODD-urilor în toate țările implicate. Laboratoarele vor fi conectate și susținute de o rețea globală de mentorat, precum și parteneri multipli. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării