main logo
414

Piața serviciilor TV contra plată și-a menținut tendința de creștere și în 2018

Cifra de vânzări pe piața serviciilor televiziune furnizate contra plată (prin rețelele de cablu și rețele IPTV) a crescut cu 1,6 la sută, în anul 2018 față de 2017.

Piața serviciilor TV contra plată și-a menținut tendința de creșterePiața serviciilor TV contra plată și-a menținut tendința de creștere și în anul 2018

Aceasta, urmare a majorării numărului utilizatorilor cu 1,8 la sută, arată date ale Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), transmite Știri.md.

Astfel, potrivit datelor ANRCETI, volumul total al vânzărilor pe această piață s-a ridicat la 162,1 milioane de lei, iar numărul abonaților la serviciile respective a ajuns la 329,7 mii.

Creșterea numărului total de abonați a fost determinată de sporirea numărului de abonați conectați la rețele IPTV.  Astfel, numărul celor ce s-au conectat la aceste servicii a crescut cu 14,1 la sută, alcătuind 159,2 mii, în timp ce numărul celor ce au ales rețelele prin cablu a scăzut cu 7,7 la sută și au însumat 170 mii. 

Urmare a acestei evoluții, rata de penetrare a serviciilor TV contra plată, raportate la 100 locuitori, a crescut cu 0,2 puncte procentuale și a însumat 9,3 la sută.

Sporirea veniturilor provenite din vânzarea serviciilor TV contra plată a fost determinată de creșterea vânzărilor realizate de furnizorii care operează rețele IPTV, ce este un sistem prin care serviciile de televiziune sunt livrate prin Internet. 

Cifra de afaceri a acestora a crescut, față de anul 2017, cu 6,8 la sută și a alcătuit 79,1 milioane de lei, în timp ce veniturile furnizorilor de servicii TV prin cablu au scăzut cu 2,8 la sută.

În perioada de referință, cei mai mari furnizori de pe piața serviciilor TV contra plată au deținut, în funcție de venituri, următoarele cote pe piață: S.A. Moldtelecom – 34,6 la sută, S.R.L. Sun Communications – 19,6 la sută și S.R.L. TV BOX – 12,8 la sută. Cota de piață cumulativă a celorlalți 77 furnizori era de 33 la sută.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării