main logo
397

Piața serviciilor de telefonie fixă este în scădere ușoară

Piaţa serviciilor de telefonie fixă se menține, al treilea an consecutiv, pe o tendință de scădere, cifra de vânzări s-a diminuat în primul trimestru al acestui an cu 17,6 la sută față de perioada similară a anului trecut, până la 117,9 milioane de lei.

Piața serviciilor de telefonie fixă este în scădere ușoarăFoto: moldpres.md

Reducerea volumului total al vânzărilor pe piața de telefonie fixă a fost determinată de scăderea traficului total de voce cu 12,6 la sută și o diminuare ușoară, cu 0,7 la sută, a numărului de abonați, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), făcute publice astăzi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Serviciul de presă al ANRCETI precizează că scăderea numărului total de abonați a fost cauzată de diminuarea bazei de abonați atât a S.A. ”Moldtelecom”, cu 7,8 mii, până la 982,7 mii, cât și a furnizorilor alternativi, cu 424, numărul acestora ajungând, la finele primului trimestru, la 117,3 mii. Urmare a acestei evoluții, rata de penetrare a serviciilor de telefonie fixă raportată la 100 de locuitori a scăzut, timp de trei luni, cu 0,2 puncte procentuale și a ajuns la 31 la sută.

Diminuarea volumului total al traficului de voce în rețele fixe a fost determinată de scăderea tuturor tipurilor de trafic. Astfel, traficul către rețelele internaționale a scăzut cu 34,1 la sută, traficul în rețelele proprii - cu 13,7 la sută și traficul către rețelele mobile - cu 2,1 la sută.

Urmare a acestor evoluții, venitul mediu lunar per abonat s-a redus cu 15 la sută și a alcătuit 35,6 lei. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării