main logo
1134

Petrol mai ieftin, benzină mai scumpă: Avertismentul unui deputat

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, cheamă reprezentanții Consiliului Concurenței să vină cu un raport în fața deputaților, în contextul în care prețul țițeiului a scăzut, iar petroliștii nu micșorează prețurile.

Petrol mai ieftin, benzină mai scumpă: Avertismentul unui deputatFoto: tv8.md

Deputatul îi amenință că au mari șanse să nu primească votul de încredere, la fel cum s-a întâmplat cu Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE), transmite Știri.md.

"Într-o săptămâna cotațiile la țiței au scăzut cu circa 10 procente. Măcar la o benzinărie ați văzut micșorarea prețurilor la carburanți?

De ce nu funcționează mecanismul de piață și concurența liberă atunci când este vorba de ieftinirea benzinei și motorinei?

Consiliul Concurenței nu vrea să ne spună nimic pe acest subiect? Peste 20 de zile îi așteptăm din nou la Parlament cu raport de anchetă cu mari șanse că le vom acorda un vot de neîncredere", a scris Slusari.

Știri.md amintește că, pe 12 martie, Parlamentul a acordat vot de neîncrederii conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și cere demisia acesteia din cauza creșterii nejustificate a prețurilor la carburanți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării