main logo
336

Peste 200 de agricultori au primit subvenții de la începutul anului

De la începutul anului curent, 216 producători agricoli ce au efectuat investiții în dezvoltarea sectorului agroindustrial și mediului rural au beneficiat de subvenții, iar suma totală autorizată spre plată constituie 12,6 mln lei.

Peste 200 de agricultori au primit subvenții de la începutul anuluiPeste 200 de agricultori au primit subvenții de la începutul anului

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a reluat procesul de autorizare a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul 2018, rămase fără acoperire financiară, din cauza epuizării mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru anul trecut, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Totodată, în perioada 22-25 ianuarie curent, AIPA va desfășura o campanie de informare privind acordarea subvențiilor pentru anul 2019. Colaboratorii instituției vor ajunge în 13 raioane ale țării și vor informa fermierii despre posibilitățile de accesare a subvențiilor, procedurile de recepționare a cererilor, erorile depistate în procesul de administrare a dosarelor. 

De asemenea, potențialii beneficiari de subvenții vor fi atenționați cu privire la respectarea criteriilor de eligibilitate pentru obținerea acestui suport financiar. 

Mărimea Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru anul curent va constitui 900 milioane de lei. Suma este echivalentă celei alocate în anul trecut. 

În 2018, AIPA a recepționat un număr record de peste 7.400 de dosare de solicitare a sprijinului financiar, pentru 4.411 producători agricoli unici, în valoare totală de peste 1 miliard lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării