main logo
1027

Peste 1,3 milioane euro, investiți în Colegiul agrar-tehnic din satul Svetlâi

Peste 1,3 milioane de euro au fost investiți în Colegiul agrar-tehnic din satul Svetlâi (autonomia găgăuză) în cadrul proiectului "Livada Moldovei".

Peste 1,3 milioane euro, investiți în Colegiul agrar din satul SvetlâiImagine simbol

Acest lucru a fost comunicat agenţiei Infotag de către serviciul de presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, transmite Știri.md.

"Datorită acestor investiţii, pregătim horticultori gata să stăpânească potenţialul agricol al Moldovei. Construcţia staţiei de prelucrare a legumelor şi fructelor şi de întreţinere a utilajului agricol la colegiul din Svetlâi este la etapa finală. Lucrările de amenajare interioară şi de dotare sunt în curs de desfăşurare. Pe teritoriul staţiei de prelucrare a fructelor şi legumelor şi de întreţinere a utilajelor agricole vor fi amplasate un laborator de sortare şi ambalare a fructelor şi legumelor şi un laborator de reparaţie şi întreţinere a utilajelor agricole", a precizat Ministerul.

Anterior, cu sprijinul proiectului Grădina Moldovei, la Colegiul Tehnico-Agrar din Svetlâi a fost plantată o livadă didactico-demonstrativă cu o suprafaţă de 3 hectare. În cadrul orelor practice, elevii şi profesorii au plantat caise, cireşi, vişini, vişini şi soiuri târzii de meri. 

"Livada Moldovei" este o linie de credit oferită de Uniunea Europeană guvernului moldovean prin intermediul Băncii Europene de Investiţii. Guvernul, la rândul său, furnizează fonduri băncilor comerciale participante. Creditele sunt acordate pentru investiţii în sectorul horticol. Linia de credit a devenit operaţională în 2016. Împrumuturile Livada Moldovei sunt acordate sub formă de sprijin şi consultanţă în dezvoltarea proiectelor de investiţii.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării