main logo
1100

PDM: Pensiile mai mici de 1.589 de lei, majorate de la 1 ianuarie 2019

Pensiile mai mici de 1.589 de lei vor fi majorate cu 10 la sută, începând cu anul viitor. Anunțul a fost făcut astăzi de către liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la finele ședinței săptămânale a formațiunii.

PDM: Pensiile mai mici de 1.589 de lei, majorate de la 1 ianuarie 2019

Potrivit lui Plahotniuc, astfel de majorări vor avea loc anual, suplimentar la indexarea făcută tradițional de autorități în luna aprilie, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Datorită eficienței guvernării actuale și a creșterii economice bune din acest an, noi avem posibilitatea să majorăm nu doar salariile, dar și pensiile. Iată de ce, astăzi, s-a decis ca, din 1 ianuarie 2019, o categorie largă de pensionari să primească pensii majorate”, a spus Plahotniuc.

Șeful democraților a specificat că va solicita Guvernului ca astfel de majorări de pensii să fie făcute cel puțin o dată pe an.

„În acest fel, programele „Salarii bune pentru Moldova” și „Pensii bune pentru Moldova” vor continua și în anii care vin, astfel încât oamenii să trăiască mai bine”, a conchis Plahotniuc.

Anterior, conducerea PDM a anunțat că, din data de 1 decembrie 2018, aproximativ 200 mii de bugetari vor beneficia de creșteri salariale cuprinse între 20 și 90%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării