main logo
464

Pavel Filip: Prezența în Moldova a companiei Fujikura motivează și alte companii să vină

Prezența în Republica Moldova a unui asemenea investitor precum este Fujikura Automotive Europe motivează și alte companii să vină în țară.

Filip: Prezența în Moldova a companiei Fujikura este motivantă

Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip la întrevederea avută cu președintele companiei Fujikura Automotive Europe, Santiago Rodriguez.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, Pavel Filip a remarcat faptul că investițiile pe care le-a făcut în Moldova compania Fujikura Automotive Europe au generat locuri de muncă. Pavel Filip a mai menționat că autoritățile rămân concentrate pe crearea unui mediu de afaceri atractiv. „Și în continuare vom fi foarte aproape de investitori. Astfel, putem asigura o viață mai bună cetățenilor noștri”, a spus Pavel Filip.

Președintele companiei Fujikura Automotive Europe, Santiago Rodriguez, a spus că Republica Moldova oferă multe facilități pentru dezvoltarea afacerii și compania intenționează să-și mute producțiile din alte țări în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, s-a discutat și despre necesitatea îmbunătățirii infrastructurii în subzona Comrat a ZEL Valkaneș, unde compania Fujikura construiește o fabrică nouă cu circa 700 de locuri de muncă și planifică să extindă numărul de angajați cu încă 300.

În prezent, compania are o fabrică la Chișinău, unde activează 1200 persoane și una la Comrat – cu 1000 de angajați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării