main logo
1786

PAS propune renunțarea la ajustarea prețurilor la carburanți: Excepțiile

Partidul "Acţiune şi Solidaritate" (PAS) propune să se refuze practica reglementării preţurilor pentru toate tipurile de combustibil, cu excepţia A-95 şi a motorinei.

PAS propune renunțarea la ajustarea prețurilor la carburanți: ExcepțiileFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, proiectul de lege corespunzător a fost discutat miercuri în cadrul consultărilor publice organizate în Parlament, transmite Știri.md.

Ana Groza, reprezentantul Asociaţiei Investitorilor Străini, a menţionat că organizaţia "nu susţine reglementarea excesivă a preţurilor pe piaţă".

"Este lăudabil faptul că preţul nu va fi determinat de agenţii economici şi că vor fi reglementate doar preţurile pentru cele mai populare produse (benzina A95 şi motorina), că plafonul preţurilor pentru acestea va fi stabilit zilnic de către autoritatea de reglementare, iar vânzările cu ridicata nu sunt reglementate", a spus ea.

Oleg Alexa, preşedintele Consiliului Asociaţiei Patronale a Transportatorilor Auto, consideră că autorităţile se grăbesc în ceea ce priveşte liberalizarea preţurilor cu ridicata. 

În opinia lui, "în viitorul apropiat, acest lucru poate duce la faptul că preţul cu ridicata se va apropia de cel cu amănuntul". 

El i-a îndemnat pe autorii proiectului să amâne cel puţin pentru timpul apropiat această măsură şi să reglementeze în continuare preţurile.

Deputatul PAS, Dumitru Budianschi (care, potrivit colegului Mihai Popşoi, va conduce Comisia parlamentară pentru economie, buget şi finanţe) a spus că "proiectul de lege este conceput pentru a oferi consumatorilor preţuri corecte la produsele petroliere".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării