main logo
1645

Parlicov: Rezervele de gaze vor fi suficiente până în martie

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a afirmat că rezervele de gaze create în toamnă vor fi suficiente până la sfârşitul lunii martie.

Parlicov: Rezervele de gaze vor fi suficiente până în martie

După cum transmite Infotag, el a afirmat acest lucru miercuri seară, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Jurnal TV, transmite Știri.md.

„La 1 ianuarie, puţin sub 400 de milioane de metri cubi de gaze mai erau în depozite. Ţinând cont de faptul că nu va fi mereu frig ca acum, acest gaz ar trebui să fie suficient până la sfârşitul lunii martie. Chiar dacă nu sunt suficiente, se vor putea achiziţiona volume suplimentare pe bursă. În plus, preţurile sunt acum favorabile”, a spus Parlicov.

Potrivit acestuia, compania Moldovagaz pregăteşte în prezent o solicitare către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de reducere a tarifului la gaze.

„Este puţin probabil să aibă timp să pregătească toate documentele de reducere a tarifului pentru consumatori de la 1 februarie. Dar cred că în decursul lunii februarie o astfel de decizie va fi luată de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică”, a menţionat ministrul, abţinându-se să spună cu cât ar putea fi redus tariful.

În prezent, consumatorii din Moldova plătesc 18,07 lei pentru un metru cub de gaze (inclusiv TVA). Tariful a fost revizuit ultima dată în iunie 2023, fiind redus cu peste 30%. În sezonul de încălzire anterior, consumatorii au plătit 29,27 lei pentru un metru cub de gaz.

Reamintim că ministrul Energiei, Victor Parlicov, a anunțat că, în aproximativ două săptămâni, în R. Moldova se vor reduce tarifele la gaz.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării