main logo
374

Până când pot fi solicitate subvenții pentru dezvoltarea localităților rurale

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) reamintește că 27 ianuarie 2021 este ultima zi de depunere a dosarelor pentru solicitarea subvențiilor în avans cu scopul îmbunătățirii și dezvoltării infrastructurii publice rurale și diminuării tendințelor de declin social și economic în sate, iar până în prezent au fost depuse doar nouă cereri.

Până când pot fi solicitate subvenții pentru dezvoltarea localităților

Dosarele sunt recepționate de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), conform Regulamentului privind acordarea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (FNDAMR), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.  

Potrivit Regulamentului, eligibile pentru obținerea subvențiilor în avans sunt: unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I (sate și comune, precum și orașe cu o populație de până la 10.000 locuitori cu statut de rezident, conform ultimului recensământ al populației și al locuințelor) și persoanele juridice sau fizice înregistrate în localitățile rurale care își creează sau dezvoltă activități non agricole.

Măsurile de sprijin prevăd îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice publice rurale (1); renovarea și dezvoltarea localității rurale (2); diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole (3).

Valoarea maximă a sprijinului financiar acordat de stat pentru măsurile nr.1 și 2 reprezintă 80% pentru un proiect eligibil de până la 3 milioane de lei, iar pentru măsura nr. 3 - 50% pentru un proiect eligibil de până la un milion de lei.

Dosarele de solicitare a subvenției în avans vor fi depuse de către primar - pentru măsurile nr. 1 și nr. 2 și de către administrator/reprezentantul legal - pentru măsura nr. 3, conform Regulamentului, la secția/serviciul teritorial al AIPA din aria în care solicitantul își are sediul juridic și în care va efectua investiția.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării