main logo
915

Ouăle de găină, tot mai scumpe: La Căușeni un ou costă 4,50 lei

Ouăle de găină sunt tot mai scumpe. La piața din Căușeni, cumpărătorii ar trebui să scoată din buzunar în medie 45 de lei pentru zece ouă.

Ouăle de găină, tot mai scumpe: La Căușeni un ou costă 4,50 leiFoto: studio-l.online

Mai mult decât atât, vânzătorii sugerează că prețul va continua să crească, iar până la Anul Nou prețul acestora ar putea ajunge până la 50 de lei, transmite Știri.md cu referire la studio-l.online.

Oamenii spun că creșterea prețului este efectul crizei și al motivului că în perioada rece găinile se ouă mai puțin.

Doamna Eugenia din Căușeni era miercuri dimineața la piață cu câteva zeci de ouă. Femeia susține că sunt proaspete și le-a adus calde chiar din coteț.

Nevoia a scos-o din casă, spune aceasta, întrucât scumpirile de anul acesta afectează inclusiv producătorii locali. Cu 4 lei și 50 de bani pentru un ou de găină a ieșit la piață și această femeie. Ea spune că, în condițiile anului secetos când porumbul aproape că nu s-a făcut, prețul ouălor este justificat.

Chiar dacă sunt scumpe, unii optează pentru cele de casă, pentru că sunt mai sănătoase. Prețurile alimentelor au crescut simțitor în ultima vreme. În luna octombrie 2022, comparativ cu luna octombrie 2021, prețul ouălor a crescut cu aproape 64 la sută.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării