main logo
515

Opinie: Societe Generale face un pas înainte prin vânzarea Mobiasbancă

Prin vânzarea Mobiasbancă, Societe Generale face un pas înainte în planul său strategic „Transform to Grow”, prin optimizarea alocării capitalului propriu și concentrarea activităților sale internaționale de Retail banking în zonele unde dispune de dimensiuni mari și sinergii cu potențial înalt.

Opinie: Societe Generale face un pas înainte prin vânzarea Mobiasbancă

Declarația îi aparține lui Philippe Heim, directorul general adjunct al Groupe Societe Generale, responsabil pentru activitatea Internațională de Retail Banking, Servicii Financiare și Asigurări, transmite IPN.

Declarația a fost făcută în contextul în care Societe Generale a anunțat despre semnarea unui acord de vânzare a participației sale majoritare în Mobiasbancă Societe Generale (Moldova) către OTP Bank Group. „Suntem încântați să anunțăm despre semnarea acordului de cooperare cu OTP Bank, care ne va permite să prestăm servicii reciproce clienților noștri corporativi din regiune”, a spus Philippe Heim.

Într-un comunicat de presă, Societe Generale menționează că tranzacția urmează să se finalizeze în următoarele luni, sub rezerva obținerii autorizației din partea autorităților corespunzătoare de reglementare bancară, a concurenței și pieței financiare. 

Tranzacția va avea un impact pozitiv asupra Ratei Fondurilor Proprii de gradul 1, aproximativ cu 1 punct de bază și reducerea activelor ponderate la risc ale grupului cu aproximativ 400 de milioane de euro. La fel, va avea un impact de aproximativ  28 de milioane de euro asupra venitului Grupului pentru trimestrul IV 2018, datorită deprecierii fondului comercial. 

Acest impact este înglobat în cheltuielile excepționale de circa – 240 de milioane de euro.

Adițional, Societe Generale și OTP Bank au semnat un acord de cooperare, care cuprinde prestarea serviciilor reciproce în diverse domenii de activitate (și anume: investiții bancare, piețe de capital, finanțare, gestiunea numerarului și a lichidității). Ungaria face parte din acest acord de cooperare, iar Bulgaria și Croația se vor alătura curând. Albania, Serbia și Moldova vor fi parte a acestuia după finalizarea tranzacțiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării