18 iul, 2019 14:02
536
0
Operatorii avia Air Moldova și Fly One, sub lupa Ministerului Economiei
18 iul, 2019 14:02
536
0

Autoritățile statului au primit mai multe semnale care indică lacune serioase în activitatea unor operatori avia din țara noastră, dar și în activitatea Autorității Aeronautice Civile.

Foto: agora.md

Declarații în acest sens au fost făcute de Igor Dodon, în urma ședinței Consiliului Superior de Securitate, transmite Știri.md cu referire la Agora

„Există multe semnale, nu doar despre operatorii Air Moldova și Fly One, dar și lacune serioase în ceea ce ține de Autoritatea Aeronautică Civilă. Ministerul Economiei intră în gestiunea acestui dosar și sper să ne clarificăm în timpul apopriat”, a precizat șeful statului. 

În luna aprilie curent Autoritatea Aeronautică Civilă anunța că standartele internaționale de siguranță ale operatorilor aerieni din Republica Moldova au fost evaluate. Instituția a verificat, de asemenea, și conformarea angajamentelor asumate de Moldova față de Uniunea Europeană, în acest sens.

În urma testării s-a constat că  Air Moldova și Fly One, companiile care exercită activități de transport de pasageri în și din Republica Moldova, sunt conforme normelor și standardelor internaționale din domeniu și asigură un nivel înalt de siguranță.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter