main logo
885

Onișcenko este mulțumit de negocierile purtate cu experții moldoveni

Șeful „Rospotrebnadzor”, Ghenadie Onișcenko a apreciat pozitiv venirea experților moldoveni la Moscova și s-a arătat mulțumit de negocierile purtate cu aceștia, transmite Interfax.

Onișcenko mulțumit de negocierile purtate cu experții moldoveniGhenadie Onișcenko a apreciat pozitiv venirea experților moldoveni la Moscova.

Totuși, decizia finală cu privire la reîntoarcerea vinurilor moldovenești pe piața rusă va fi luată doar în baza rezultatelor inspecției rusești, care va avea loc săptămâna viitoare.

„Cel mai probabil, în viitorul apropiat, specialiștii noștri vor pleca în Republica Moldova pentru a evalua situația pe teren. Acest lucru ar putea să se întâmple deja săptămâna viitoare. Experții vor expertiza sistemul de control, activitatea Centrului Naţional pentru testarea calităţii băuturilor alcoolice din Moldova”, a declarat medicul sanitar-șef al Federației Ruse.

„Însăși faptul venirii lor, a avansat situația”, a subliniat Ghenadie Onișcenko.
Potrivit oficialului rus, a fost luată decizia de a continua lucrările de armonizare a cerințelor față de calitatea și siguranța produselor, normele de testare în laborator, precum și programul lucrărilor de expertizare. „Am ajuns la un acord privind schimbul de informații”.

„Deocamdată, ne conducem de înțelegerile la care am ajuns anterior. Vom vedea”, a spus Onișcenko cu privire la posibilitatea revenirii vinurilor moldovenești pe piața rusă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării