534
1
Onişcenko declară că vinurile moldoveneşti se întorc pe piaţa rusă
534
1

Vinurile moldoveneşti ar putea să revină pe piaţa rusă, dar există riscul că nu pe mult timp, a declarat şeful inspecţiei sanitare ruse Ghenadi Onişcenko agenţiei INTERFAX.

La mijlocul săptămînii viitoare specialiştii noştri vor pleca în Moldova pentru a inspecta sistemul naţional de control.

"La mijlocul săptămînii viitoare specialiştii noştri vor pleca în Moldova pentru a inspecta sistemul naţional de control. Potrivit rezultatelor acestor controale vor fi stabilite termele şi consecutivitatea revenirii producţiei vinicole moldoveneşti pe piaţa rusă”, a declarat Onişcenko.

Livrările de băuturi alcoolice din Republica Moldova pe piaţa rusă au fost pe deplin stopate, printr-un ordin al şefului inspecţiei sanitare ruse Rospotrebnadzor Ghenadi Onişcenko din 10 septembrie. El a adăugat că în unele loturi au fost depistate dibutilftalat, ce depăşeşte normele admise, şi că interdicţia va rămîne în vigoare pînă cînd Rusia nu se va convinge că „Moldova întreprinde acţiuni în vederea soluţionării sistemice a problemei” calităţii producţiei.

Ministerul Agriculturii a anunţat că în cazul menţinerii interdicţiei la exporturile de băuturi alcoolice pe piaţa rusă ar putea duce la pierderi de 40 milioane de dolari SUA.

Citește și
article image
Un miliardar rus ar putea construi șoseaua de centură a...
6
4256
article image
Un reprezentant din turism: Ne gândim să aducem medici din...
0
243
article image
Moldova și Rusia vor să acționeze pentru a elimina...
0
125
article image
BNS: Industria din R. Moldova a înregistrat o creștere în...
0
107