main logo
2832

Olesea Stamate: Eliberarea lui Platon ne va costa mult prea mult

„Mi-e frică că în cazul lui Platon, eliberarea lui ne va costa mult prea mult”.

Olesea Stamate: Eliberarea lui Platon ne va costa mult prea multFoto: știri.md

Temerile sale, Olesea Stamate, le justifică prin faptul că Procuratura nu s-ar fi ocupat în serios de dosarele în care Platon este învinuit, transmite Știri.md.

Cu toate acestea, Stamate recunoaște că unele dosare „ar fi fost instrumentate aiurea” în perioada în care fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, ținea din strâns procurorii și judecătorii.

„Da, pot să accept ideea că dosarul pe care era arestat Platon ar fi fost instrumentat aiurea, căci cunoaștem cu toții cum lucra PA pe timpul lui Plahotniuc. Însă, ținând cont de toate schemele în care a fost implicat el pe parcursul mai multor ani, scheme foarte urâte, din care Moldova a pierdut enorm, oare eliberarea lui măcar cât de puțin este justificată? Oare în mai mult de jumătate de an procuratura nu ar fi putut răscoli prin celelalte dosare cu Platon să vadă dacă nu există motive să-l mai țină în arest?

Eu am fost întotdeauna împotriva arestărilor preventiv abuzive și nejustificate. Însă mi-e frică că în cazul lui Platon, eliberarea lui ne va costa mult prea mult”, a declarat Olesea Stamate.

Știri.md reamintește că Platon a fost eliberat ieri, 15 iunie.

Ulterior, Platon a venit în fața jurnaliștilor și a declarat că nu intenționează să plece din R. Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării