main logo
608

Oficial din Letonia: Moldova va primi ajutor de 2,6 miliarde de lei

Moldova beneficiază de ajutor în valoare de 2,6 miliarde de lei din partea UE. Anunțul a fost făcut de șefa diplomației letone, Baiba Braze, la reuniunea Nord Baltic 8 (NB8), care a avut loc la Chișinău

Oficial din Letonia: Moldova va primi ajutor de 2,6 miliarde de leiImagine simbol

Banii sunt direcționați către mai multe domenii cheie. Printre ele se numără afacerile interne, securitate, securitate cibernetică, dar și pentru alte necesități ale țării noastre, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Am venit aici împreună cu prietenii noștri din țările nordice și baltice pentru a vă oferi sprijin. Am adus cu noi un ajutor financiar semnificativ, care se ridică la aproximativ 2,6 miliarde de euro, parte a contribuției mari pe care Uniunea Europeană o oferă. Vom continua să sprijinim Republica Moldova în alegerile și deciziile pe care le va face în diverse domenii”, a precizat ministra Braze.

Amintim că, în cadrul reuniunii NB8 de la Chișinău, diplomațiile din Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia au semnat un memorandum cu ministerul de Externe de la Chișinău (MAE), pentru a intensifica relațiile de cooperare interministerială.

NB8 este un format de cooperare regională, formată în 1992, care abordează subiecte ce țin de probleme regionale și internaționale de actualitate. În anul 2024, NB8 este prezidat de Suedia, care a preluat coordonarea formatului după Letonia în 2023.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării