main logo
696

Oferta de valută a acoperit cererea cu 102,2% în luna octombrie

Gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit, în luna octombrie, 102,2% comparativ cu 114,2% în luna precedentă, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei făcute publice astăzi.

Oferta de valută a acoperit cererea cu 102,2% în luna octombrieOferta de valută a acoperit cererea cu 102,2%, în luna octombrie

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice a scăzut cu 5 milioane de dolari SUA, în timp ce cererea netă de valută din partea agenților economici a avut o evoluție opusă, majorându-se cu 15,1 milioane de dolari SUA, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Persoanele fizice au vândut, în luna octombrie, valută în sumă totală echivalentă cu 300,1 milioane de dolari SUA și au cumpărat 111,7 milioane de dolari.

Pe fondul unui excedent de valută, BNM a efectuat procurări pe piața interbancară locală în sumă de 28,9 milioane de dolari SUA.

În aceste condiții, în luna octombrie s-a atestat o depreciere a leului moldovenesc în raport cu dolarul SUA, până la 17.0018 lei pentru un dolar, față de 16.7754 lei pentru un dolar SUA în luna precedentă. BNM precizează că moneda națională s-a depreciat în octombrie cu 1.6 la sută.

În ceea ce privește structura valutară a ofertei nete de valută de la persoanele fizice, ponderea majoritară i-a revenit în continuare monedei unice europene – 70,8 la sută, urmată de rubla rusească (13,5 la sută) și dolarul SUA (11,6 la sută).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării