main logo
501

ODIMM: Încă 27 proiecte investiţionale

Prin intermediul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1", gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), 27 proiecte investiționale noi create de lucrătorii migranţi sau rudele acestora vor beneficia de susţinere financiară.

ODIMM: Încă 27 proiecte investiţionale

Aceştia au semnat cu ODIMM contractele de finanțare nerambursabilă în sumă totală de 6,63 mil. lei. Potrivit estimărilor, vor fi create circa 60 de noi locuri de muncă, iar investiţiile cumulative în economia naţională vor constitui 16,54 mil.lei, relatează Știri.md cu referire la deschide.md.

Din totalul solicitărilor de finanțare nerambursabilă, 17 afaceri sunt în agricultură (cultivarea cerealelor și viței-de-vie, înființarea livezilor de pruni și nuci, creșterea animalelor și apicultură). Alte 6 întreprinderi prestează servicii (servicii de agrement, taxi, contabilitate, servicii mecanizate în agricultură, reparații și vopsitorie auto, servicii cosmetologice) și 4 întreprinderi își vor dezvolta activitatea în domeniul industrial (producerea și furnizarea de energie electrică, producerea brichetelor, nutrețuri combinate pentru animale, procesarea și ambalarea mierii).

Ideile de afaceri propuse de migranți vor fi implementate în 16 raioane din Moldova (câte 3 întreprinderi în raionul Sângerei și UTA Găgăuzia, câte 2 afaceri în raioanele – Ialoveni, Nisporeni, Strășeni și Telenești, câte o afacere în raioanele – Anenii Noi, Briceni, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Hâncești și Ștefan Vodă). Patru beneficiari ai Programului sunt localizați în municipiul Chișinău și unul din municipiul Bălți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării