main logo
1220

O nouă licitație de miliarde de lei, învingătorul căreia este cunoscut

Cinci companii de transport, distribuţie şi furnizare a energiei electrice din Moldova au lansat procesul solicitărilor de oferte pentru procurarea energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2019-31 martie 2020.

Licitație de miliarde de lei, învingătorul căreia este cunoscut

Licitaţia este una de formă fiindcă de regulă aceasta e câştigată de compania statului, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

Anunţuri au publicat atât companiile statului Moldelectrica (transport), RED Nord (distribuţie) şi FEE Nord SA (furnizare), cât şi companiile grupului spaniol Gas Natural Fenosa (Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL şi Red Union Fenosa SRL.

Procedura a fost inițiată în conformitate cu prevederile Legii cu privire la energia electrică, a ordinului Ministerului Economiei cu privire la aprobarea Instrucțiunii privind achiziționarea anuală a energiei electrice, precum și anticipând expirarea pe 31 martie 2019 a actualelor contracte de cumpărare a energiei electrice de la SA Energocom.

Volumul de curent electric ce urmează a fi achiziţionat se ridică la circa 3,4 miliarde kWh, iar în joc e un contract de peste trei miliarde de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării