main logo
2511

O nouă companie germană ar putea veni în Republica Moldova

O nouă companie germană și-ar putea dezvolta afacerea în Republica Moldova.

O nouă companie germană ar putea veni în Republica Moldova

Este vorba despre compania germană Purem by Eberspaecher GmbH, specializată în producere de echipamente pentru industria auto, cu subdiviziuni în Europa, Asia și America de Nord, transmite Știri.md.

Recent, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei germane. În cadrul întrevederii, conducerea companiei și-a manifestat interesul de a-și extinde activitățile și în Republica Moldova. 

Reprezentanții Purem by Eberspaecher sunt în proces de identificare a locației potrivite pentru necesitățile de producere.

Ministrul Gaibu a apreciat intenția acestora de a investi în țara noastră, reiterând obiectivul ministerului de a asigura condiții clare și echitabile pentru investitori, care, inevitabil, vor favoriza crearea de noi locuri de muncă.

Reprezentanții Purem by Eberspaecher au explicat planul de acțiuni, menționând că au intenții pe termen lung. ”Vrem să creăm un parteneriat durabil cu Republica Moldova, să investim în echipa pe care o vom crea aici. 

În acest sens, noi îi vom instrui și vom oferi salarii mai mari decât pe piață pentru a asigura continuitatea și stabilitatea proiectelor lansate”, a subliniat Volker Cwielong, vice-președintele  executiv al companiei. 

Acesta a menționat și intenția de a identifica în țara noastră și companii de inginerie pentru activități de profil, ceea ce ar oferi oportunitate de implicare a tinerilor ingineri din Republica Moldova.

Proiectul investițional va atrage după sine și dezvoltarea furnizorilor locali. De menționat că în perioada 26-27 august curent, a fost organizată, în comun cu ODIMM, Ziua Furnizorilor Purem.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării