main logo
1138

O întreprindere de producție își va începe activitatea în luna martie

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a vizitat o întreprindere de producție care își va începe activitatea în luna martie a acestui an.

O întreprindere de producție își va începe activitatea în luna martieFoto: gov.md

Platforma de producție este situată în Comrat și a fost înființată de o companie germană specializată în producția de echipamente medicale, transmite Știri.md.

În prima etapă, compania va deschide o producție de cusut pe o suprafață de 478 de metri pătrați. Până la 80 de muncitori vor fi angajați în producție.

În prezent, investitorul lucrează la construcția și amenajarea spațiilor. Tot sprijinul necesar pentru companie este oferit de echipa Agenției Regionale de Promovare a Investițiilor.

În a doua etapă, investitorul va extinde zona de producție la 1.000 de metri pătrați și va lansa asamblarea dispozitivelor medicale, a bunurilor de diagnostic și a dispozitivelor terapeutice.

Personalul planificat va fi de 300 de persoane.

Bașcanul a apreciat înalt decizia investitorului din Germania de a localiza producția în Găgăuzia.

"Investitorul a analizat avantajele de a face afaceri în diferite regiuni ale Moldovei și a decis să-și construiască afacerea în Găgăuzia. Sunt sigură că această afacere se va bucura de succes.

Oamenii noștri sunt talentați, harnici și învățăm repede. Autoritățile regionale intenționează să devină parteneri de încredere și noi deja oferim tot sprijinul necesar, inclusiv în selectarea personalului calificat și construirea unui loc de producție", a menționat Irina Vlah.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării