main logo
779

O instalație de granulare a plasticului va funcționa la Peresecina

O instalație de granulare a plasticului în deșeuri va funcționa începând de astăzi, 14 noiembrie, la o întreprindere de sortare și reciclare a deșeurilor, din satul Peresecina, raionul Orhei.

O instalație de granulare a plasticului va funcționa la PeresecinaO instalație de granulare a plasticului va funcționa la Peresecina

Capacitatea lunară a întreprinderii de a sorta și recicla deșeurile este de aproximativ 12 mii de tone, cea a plasticului de circa 180 de tone, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit ministrului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, plasticul care se granulează este utilizat ulterior ca materie primă în diverse industrii. „Este important să avem în vedere și reciclarea, deoarece acest lucru are un impact pozitiv asupra mediului și se minimizează cheltuielile pentru producerea materiei prime. Se creează avantaje atât din punct de vedere ecologic, cât și economic”, a menționat ministrul.

„Reciclarea este un moment important și un segment care se include în întreg lanțul de administrare a deșeurilor”, a adăugat Nicolae Ciubuc. La nivel de țară sunt autorizați 36 de operatori care reciclează deșeuri, număr insuficient raportat la volumul deșeurilor care sunt în țară.

Conform datelor statistice, anual, în țară se produc aproximativ un milion de tone de deșeuri, dintre care mai mult de 50% pot fi reciclate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării