main logo
507

O inițiativă privind taxarea inversă a sectorului agrar va fi examinată

Guvernul va examina în curând problema extinderii taxării inverse pentru o serie de categorii de antreprenori din sectorul agricol.

O inițiativă privind taxarea inversă a sectorului agrar va fi examinată

Potrivit Infotag, ieri, Cabinetul de Miniştri a examinat o iniţiativă legislativă pe această temă, propusă de deputatul Vladimir Bolea, transmite Știri.md.

Proiectul de lege prevede extinderea mecanismului existent (pe segmentul TVA) pentru furnizorii de cereale şi culturi industriale (inclusiv seminţele oleaginoase şi sfecla de zahăr), care vor "stimula dezvoltarea sectorului agricol, reducând semnificativ evaziunile fiscale, răspândirea concurenţei neloiale, va contribui la creşterea economică în general".

Pentru moment, guvernul a dat aviz negativ iniţiativei în cauză, explicând că implementarea acesteia va deveni posibilă după soluţionarea problemelor cu banii din TVA deja acumulaţi în conturile producătorilor.

Concomitent, în concluzia Cabinetului de Miniştri s-a subliniat că "implementarea mecanismului de taxare inversă pentru livrarea de produse agricole este o prioritate pe termen mediu, dar ar trebui să fie însoţită de analize aprofundate şi de concluzii".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării