main logo
1133

O firmă din Drochia a cumpărat SA Drumuri-Bălţi

Pachetul de 96,53% din acţiuni ale SA Drumuri-Bălţi a fost cumpărat la Bursa de Valori a Moldovei (BVM) de către firma Magistrala-Nord SRL din Drochia.

O firmă din Drochia a cumpărat SA Drumuri-Bălţi

Tranzacţia în valoare de circa 29 milioane lei a avut loc încă pe 23 noiembrie, în ultima zi a licitaţiei publice anunţate de Agenţia Proprietăţii Publice (APP), transmite Știri.md cu referire la Mold-Street.

Cumpărătorul este SRL Magistrala-Nord, companie specializată în producţia de pietriş, beton şi alte materiale de construcţie şi care trei ani în urmă a mai cumpărat o altă companie a statului - SA Drumuri-Briceni.

Noul proprietar a schimbat deja conducerea SA Drumuri-Bălţi, administrator fiind ales Ion Răilean, care este administrator şi la Magistrala-Nord SRL şi deţine şi o cotă de 73,5% din capitalul ultimei.

În scurt timp la SA Drumuri-Bălţi ar urma să aibă loc adunarea generală extraordinară a acţionarilor care să aleagă o nouă conducere a întreprinderii.

De notat că SA Drumuri-Bălţi are un capital social de 19,3 milioane lei şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 94 milioane lei şi un profit de circa 160.000 lei.

În acest an întreprinderea a câştigat trei contracte în valoare totală de peste 92 milioane lei pentru lucrări de reparație și întreținere a drumurilor în municipiul Bălți și raioanele Sângerei și Fălești în cadrul Programului "Drumuri bune pentru Moldova". În niciun raion însă nu a reuşit să finalizeze lucrările.

Până la finele anului urmează să se decidă soarta a 8 bunuri, scoase de APP la privatizare prin concurs comercial, inclusiv cinci întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice) și acțiunile statului din trei societăți pe acțiuni. E vorba de SA Barza Albă, Tutun-CTC dar şi de Gara Nord SA.

În cadrul actualei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, începând cu 31 octombrie, au fost expuse active de peste 1,45 miliarde de lei.

Cele mai importante sunt Fabrica de sticlă din Chişinău, Combinatul Poligrafic din Chişinău, SA Barza Albă, Tutun-CTC dar şi hotelul Zarea etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării