main logo
727

O delegație a R. Moldova, vizită de studiu în Croația: Subiectele abordate

Practici mai bune în dezvoltarea rețelei naționale de coordonare antifraudă. În acest sens, o delegație a Republicii Moldova a efectuat o vizită de studiu în Croația.

O delegație a R. Moldova, vizită în Croația: Subiectele abordateFoto: Ministerul Finanțelor

În cadrul vizitei au fost discutate subiecte privind structura sistemului AFCOS din Croația, contextul normativ și administrativ de funcționare a acestuia, strategia națională anti-fraudă și obiectivele ei, metodologia și practica de management al riscurilor de fraudă, și sistemul informațional de raportate a iregularităților, transmite Știri.md.

„Stabilirea rețelei naționale de coordonare antifraudă conform cerințelor UE va asigura cooperarea eficientă și schimbul eficace de informații dintre autoritățile naționale și Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) privind neregulile și cazurile suspectate de fraudă în scopul protejării intereselor financiare ale UE”, notează Ministerul Finanțelor.

De menționat că delegația țării noastre a fost formată din reprezentanții Ministerului Finanțelor, Inspectoratului Control Financiar de Stat și Centrului Național Anticorupție, precum și reprezentantul Delegației Comisiei Europene în Republica Moldova.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării