main logo
1241

O companie vrea să exporte grâu în Israel. Slusari: Se provoacă scumpiri

Compania Agrofloris Nord solicită permisiunea de a exporta primul lot de grâu din rezerva de stat, stocat în portul Giurgiulești.

O companie vrea să exporte grâu în Israel. Slusari: Se provoacă scumpiriFoto: știri.md

Este vorba de 6.000 de tone de grâu care ar urma să ajungă în Israel. Documentul a fost dat publicității de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

„Înțeleg că subiectul grâului în portul Giurgiulești îi deranjează tare pe unii. Dar Platforma DA este consecventă în problema asigurării securității alimentare a statului și nu va admite mișmașuri cu grâul din rezerva de stat. Subiectul nu poate fi abordat prin prisma acțiunii unice de PR politic, după care nu știu de ce se evită reflectarea continuă a situației cu grâu din rezerva de stat”, a menționat Alexandru Slusari.

Deputatul a adăugat că este vorba de primul lot din rezerva de stat pentru care această companie cere permisiunea de a fi exportat. „Fondatorul companiei Agrofloris Nord este firma cipriotă Trezeme Limited, proprietarul căreia este Vaja Jhashi. Destinația exportului - Israel. Vaja acționează. Autoritățile statale abilitate tac și nu interzic temporar exportul de grâu. Prețurile la mai multe produse alimentare în ajunul sărbătorii de Paști au explodat. Cineva provoacă scumpiri și la pâine”, a opinat Alexandru Slusari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării