main logo
3594

O companie software din SUA vrea să intre pe piața R. Moldova

Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, condus de premierul Dorin Recean, a notificat o companie britanică cu capital american, privitor la necesitatea obținerii aprobării prealabile a investițiilor, conform prevederilor Legii privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului.

O companie software din SUA vrea să intre pe piața R. MoldovaFoto: Imagine simbol

Potrivit unei decizii adoptate la 4 septembrie, dar publicată pe data de 10 septembrie, este vorba de firma Banyan Software UK Limited (Marea Britanie) controlată de Banyan Software Holdings LLC, din Atlanta, SUA, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

„Secretariatul Consiliului a prezentat solicitarea companiei „Banyan Software UK Limited” privitor la necesitatea obținerii aprobării prealabile a investițiilor de importanță pentru securitatea statului. În urma analizei domeniul de activitate și tranzacțiilor planificate, de către membrii Consiliului s-a decis înștiințarea companiei despre necesitatea obținerii aprobării prealabile a investițiilor, conform prevederilor Legii nr. 174/2021”, se menționează în decizia Consiliului guvernamental.

De notat că Banyan Software este pe lista INC 5000 a companiilor private din SUA cu cea mai rapidă creștere pentru 2024 (pentru al patrulea an consecutiv), iar capitalul subsidiarei din Marea Britanie depășește cinci milioane de lire sterline.

Compania de software, fondată de David Berkal, este specializată mai degrabă în achiziția de companii software de pe piețele de nișă globale.

Din 2017 și până în iulie 2024, Banyan Software a finalizat un total de 25 de achiziții. Cel mai activ an a fost 2023, cu șapte achiziții, și a înregistrat o medie de aproape șase achiziții anual în ultimii trei ani, inclusiv patru în 2024 până acum. Aceste achiziții sunt în peste șapte țări, majoritatea fiind în Regatul Unit și Statele Unite. Majoritatea achizițiilor Banyan Software sunt în domeniul Healtcare IT (3) și Cybersecurity (2).

David Berkal, CEO, Banyan Software, susține că a strâns capital „de la un grup de antreprenori de talie mondială aliniați la viziunea unui holding permanent pentru afaceri mari de software”.

Altfel spus, Banyan Software ar putea intra pe piața Republicii Moldovei pentru preluarea unor companii locale din domeniul IT ce prezintă interes pentru ea.

De notat că Banyan Software nu a dezvăluit niciodată valoarea tranzacțiilor, dar achizițiile au fost efectuate de companii mici cu perspectivă de creștere rapidă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării