307
0
O companie din România, interesată de livrarea şi distribuirea gazului natural în Moldova
307
0

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu reprezentanţii companiei OMV România, care produce şi comercializează petrol şi gaze, surse de energie inovatoare şi soluţii petrochimice de înaltă calitate.

Reprezentanţii companiei s-au arătat interesaţi de livrarea şi distribuirea gazului natural pe piaţa resurselor energetice din Republica Moldova, analizând în acest sens disponibilitatea şi deschiderea furnizorilor locali, transmite Știri.md cu referire la Tvrmodova.md.

„Nu există o piaţă pe care să o putem copia, trebuie să fiţi activi şi competitivi. Noi ne dorim să oferim consumatorilor din Republica Moldova un preţ convenabil la gaz. O nouă sursă va oferi ţării noastre posibilitatea de a avea mai multă independenţă energetică, de aceea suntem deschişi spre orice propunere”, a menţionat ministrul Chiril Gaburici.

În cadrul discuţiilor, Chiril Gaburici a menţionat şi despre importanţa identificării unor companii care vor veni la consumatori şi vor instala butelia de gaz, verificând astfel şi starea tehnică a acesteia. „Acum se lucrează la un cadru legal care va permite folosirea doar a buteliilor de gaz, care au trecut verificarea tehnică, în acest sens suntem deschişi spre orice ofertă care vine din partea companiilor care au dreptul să îmbutelieze şi să comercializeze gazul lichefiat pentru uz casnic”, a precizat ministrul.

OMV este una dintre cele mai mari companii industriale listate în Austria. În Upstream, OMV are o bază solidă în România şi Austria şi un portofoliu internaţional echilibrat, cu Marea Nordului, Orientul Mijlociu şi Africa şi Rusia ca regiuni de bază.

Citește și
article image
Ziua internaţională pentru protecția stratului de ozon, pe...
0
55
article image
Importurile în Moldova au depășit de peste două ori...
0
77
article image
Topul țărilor în care Moldova exportă cel mai mult:...
0
111
article image
Specialiști: De ce moldovenii suferă de accidente...
0
282