421
0
O companie din Moldova va cumpăra vagoane pentru a transporta cereale
421
0

Grupul Trans-Oil, controlat de omul de afaceri moldo-rus-georgian-american Vaja Jhashi are în plan achiziţia a încă 100 de vagoane de marfă de cale ferată.

În iunie, Grupul a transferat deja prima tranșă pentru achiziția a 100 de vagoane, care se preconizează a fi livrate din octombrie până în decembrie 2019, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

"Această achiziție va aduce flota la 175 de vagoane și va eficientiza operațiunile în creștere ale Grupului în regiune", se arată într-un raport al Trans-oil.

Reprezentanţii companiei au refuzat să ofere alte detalii, dar la mijloc sunt şi dificultăţile în asigurarea de către Calea Ferată a Moldovei cu vagoane de transportat cereale, oleaginoase şi alte produse.

Ultimele rezultate publicate de grup, arată că în 12 luni ce s-au finalizat pe 30 iunie 2019, Trans-Oil a obținut vânzări record, ajungând la 550 de milioane dolari, cu 20% mai mult, față de perioada similară din trecut (458 milioane dolari).

Această creştere s-a datorat creșterii exporturilor de cereale și al semințelor oleaginoase, ca urmare a recoltei bogate, dar și a suprafeței cultivate.

Un alt factor invocat este programului de finanțare îmbunătățit prin emisiunea de Eurobonduri de 300 milioane dolari, dar marketingului internațional.

În aprilie, 2019, Trans-Oil Group a emis 300 de milioane de dolari Eurobonduri pe cinci ani. Acordul a fost un debut atât din partea emitentului, cât și pentru Moldova. Obligațiunile sunt listate la Bursa de Valori din Irlanda.

De notat că Vaja Jhashi deține grupul Trans-Oil ce include peste 20 de companii ce are o cotă de 95% pe piața procesării de semințe de floarea soarelui și producerii de ulei și circa 57% la exportul de cereale și oleaginoase din Moldova.

Valoarea activelor este estimată la peste 240 de milioane de dolari, din care peste 220 milioane de dolari este cota lui Vaja Jhashi. Grosul acestor active se află în Republica Moldova și doar două în Ucraina și unul în Geneva, Elveția.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter