main logo
773

O bancă din Republica Moldova urmează a fi lichidată

Fosta bancă a „bancherului negru”, German Gorbunţov, „Universalbank”, anunţă că intră în proces de lichidare, iar creditorii mai au termen de două luni pentru a cere plata creanţelor.

O bancă din Republica Moldova urmează a fi lichidatăFoto: protv.md

După cum scrie mold-street.com, banca a aparținut până în anul 2011 afaceristului Gherman Gorbunțov din Rusia, supranumit şi ”bancherul negru” şi care a preluat controlul instituției în anul 2008, după ce a fugit din Rusia, ca urmare a unor conflicte cu alți oameni de afaceri, transmite Știri.md cu referire la Radiochișinău.md.

La începutul anului 2011, el controla aproape 79% din capitalul băncii, la care era partener de afaceri cu Vaja Jhashi, proprietarul grupului „Trans Oil”, cu care se cunoștea de mai mult timp.

În vara lui 2011, Gorbunțov a pierdut controlul asupra băncii, din cauza unor datorii față de creditori, dar susținea că ar fi obiectul unui atac de tip raider, organizat de Renato Usatâi, pe atunci o persoană încă puțin cunoscută.

Cota sa de participare de 78,61% din capitalul băncii a ajuns sub controlul firmei MEP Group LTD înregistrată pe Insulile Seychelles, în off-shore, ceea ce contravinea prevederilor art.15 din Legea instituţiilor financiare din 21.07.1995, susținea ulterior BNM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării