243
0
Numărul de autorizații de export în Rusia, mărit cu peste 1.000
243
0

Federația Rusă a majorat cu 1.250 numărul de autorizații pentru transportul bilateral și tranzit de mărfuri acordate transportatorilor moldoveni și cu 100 – pentru transportul neregulat de pasageri, pentru trimestrul III al anului 2019.

Foto: IPN

Totodată, pentru partea rusă contingentul existent a fost majorat cu 1.000 de autorizații pentru transportul de mărfuri în și din țările terțe. 

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, acest lucru a fost făcut pentru că „membrii Comisiei au remarcat creșterea comerțului bilateral între state și dinamica pozitivă a volumului transportărilor, cooperarea bilaterală în domeniu dispunând de potențial pentru dezvoltare”.

IPN a scris că transportatorii bat alarma privind numărul mic de autorizații de export în Federația Rusă. În stoc mai stoc rămâneau doar două sute de autorizații, a declarat atunci pentru IPN Vladimir Florea, președinte al Asociației Patronale Uniunea Transportatorilor și Drumarilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter