main logo
416

Numărul de autorizații de export în Rusia, mărit cu peste 1.000

Federația Rusă a majorat cu 1.250 numărul de autorizații pentru transportul bilateral și tranzit de mărfuri acordate transportatorilor moldoveni și cu 100 – pentru transportul neregulat de pasageri, pentru trimestrul III al anului 2019.

Numărul de autorizații de export în Rusia, mărit cu peste 1.000Foto: IPN

Totodată, pentru partea rusă contingentul existent a fost majorat cu 1.000 de autorizații pentru transportul de mărfuri în și din țările terțe. 

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, acest lucru a fost făcut pentru că „membrii Comisiei au remarcat creșterea comerțului bilateral între state și dinamica pozitivă a volumului transportărilor, cooperarea bilaterală în domeniu dispunând de potențial pentru dezvoltare”.

IPN a scris că transportatorii bat alarma privind numărul mic de autorizații de export în Federația Rusă. În stoc mai stoc rămâneau doar două sute de autorizații, a declarat atunci pentru IPN Vladimir Florea, președinte al Asociației Patronale Uniunea Transportatorilor și Drumarilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării