main logo
606

Noul preț cerut de BEM pentru pachetul de acțiuni la Moldasig

Banca de Economii, în proces de lichidare, a scos la vânzare, din nou, pachetul de 61.200 de acțiuni deținut la compania Moldasig. Instituția a scăzut cu 1,4 milioane de lei valoarea acțiunilor, față de ultima expunere.

Noul preț cerut de BEM pentru pachetul de acțiuni la MoldasigFoto: bizlaw.md

Potrivit informației publicate de BEM, licitația ”cu strigare” se va desfășura la Bursa de Valori a Moldovei, în perioada de expunere 26– 29 august, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Preţul unei acțiuni scoase la licitație este de 212,15 lei, față de 235,72 lei la expunerea din 29 – 31 iulie. Astfel, de această dată, valoarea totală a pachetului este de 12.983.580 lei, față de 14.426.064 lei, anunțat ultima dată.

Valorile mobiliare vor fi vândute în conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi efectuarea tranzacţiilor cu pachetele unice de valori mobiliare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori a Moldovei.

Pachetul respectiv de acțiuni este scos la licitație aproape în fiecare lună, prețul fiind în scădere cu câteva milioane de lei la fiecare nouă expunere.

De exemplu, din ianuarie 2018, când pachetul a fost expus la vânzare la prețul de 35 de milioane de lei (568,48 lei per acțiune), valoarea lui până în prezent s-a înjumătățit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării