main logo
1000

Noi proprietari la compania ce a concesionat Gările și stațiile auto din Moldova

Concomitent cu schimbarea proprietarilor în acte ale magazinelor duty free deținute anterior de Ilan Șor și familia sa, s-au schimbat și proprietarii SRL “Gările Auto Moderne”, compania ce a concesionat 30 de gări auto din Moldova.

Noi proprietari la compania ce a concesionat Gările auto din MoldovaFoto: Știri.md

Astfel dacă la finele lunii mai 2019, Gările Auto Moderne SRL, mai avea în calitate de asociaţi compania Exfactor-Grup SRL (85%) și cetățeanul american Lluka Muco (15%), iar administrator acesteia era fostul deputat Vitalie Mrug, apoi la începutul lunii iunie 2019, firma a trecut deja în proprietatea Oksanei Demcenko din Ucraina, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Dar schimbările din structura de proprietate nu s-au terminat aici și la finele săptămânii trecute Gările Auto Moderne SRL avea deja trei asociați: Oksana Demcenko cu 50%, Franck Arif din Franța - 25% și firma Ramin-Lux SRL - 25%.

Dacă în cazul Oksanei Demcenko nu este clar deocamdată cine este și ce interese reprezintă, apoi Franck Arif este un om de afaceri care deține compania Le Bridge, care a privatizat la începutul acestui an fabrica Tutun-CTC din Chiișinău și care deține şi o reţea de magazine duty free.

Cât despre Ramin-Lux SRL, apoi această firmă are doi asociaţi - Maria şi Alexandru Vîlcu cu cote de 50%.

Potrivit unor surse, Alexandru Vîlcu ar avea interese şi la privatizarea Tutun-CTC, dar şi în alte afaceri.

Recent Alexandru Vîlcu a devenit asociat şi la o fostă afacere a familiei Șor, care se ocupă magazinele duty free - DFM SRL. Astfel câteva zile în urmă DFM SRL și-a schimbat proprietarul și în loc de Ilona Șor, acum are trei asociați: Alexandru Vîlcu (30%), Viktor Iakovlev din Ucraina (30%) şi Andriy Minayev din Germania (40%). Administrator este Andriy Minayev. 

Amintim că pe 17 decembrie 2018, Agenția Proprietății Publice (APP), în calitate de partener public și SRL “Gările Auto Moderne”, în calitate de partener privat au semnat contractul de parteneriat public-privat „Modernizarea și eficientizarea activității filialelor ÎS „Gările și Stațiile Auto”.concesionare.

Contractul de parteneriat public-privat, prevede că partenerul privat, pe parcursul a 3 ani de la semnarea contractului, urmează să asigure reconstrucția a 30 de gări și stații auto la standarde europene, iar la finele contractului toate activele parteneriatului vor fi transmise, cu titlu gratuit, în proprietatea partenerului public.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării