main logo
1795

Noi prețuri stabilite de ANRE: Cu cât s-ar putea scumpi carburanții

Benzina și motorina s-ar putea scumpi și mâine, 21 octombrie, după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință.

Noi prețuri stabilite de ANRE: Cu cât s-ar putea scumpi carburanțiiFoto: știri.md

Astfel, prețul pentru benzina A95 nu trebuie să depășească 21,57 lei, iar cel pentru motorină – 18,61 lei, transmite Știri.md.

Prețurile respective ar însemna o creștere cu 0,02% la benzină (adică cu 2 bani) și cu 0,01% la motorină (la fel cu 1 ban).

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat la data de 12 octombrie Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

Metodologia reglementează modul de calculare de către ANRE a prețurilor maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, modalitatea de calculare a marjei comerciale specifice la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, modul în care agenții economici stabilesc prețurile reieșind din prețurile maximale publicate de Agenție.

Totodată, agenții economici vor fi obligați să raporteze la ANRE prețurile aplicate în ziua următoare la comercializarea cu amănuntul a tuturor produselor petroliere.

Reamintim că recent, ANRE a menționat că prețurile majorate se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.

În prezent, prețurile la benzină și la motorină pe piața internațională înregistrează un nivel maxim din ultimii ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării