main logo
4474

Noi ieftiniri la benzină și motorină: Prețurile plafon stabilite de ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință valabile pentru mâine, 7 iulie.

Noi ieftiniri la benzină și motorină: Prețurile plafon stabilite de ANREFoto: știri.md

Astfel, prețul pentru un litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 32,56 lei, iar cel pentru motorină – 30,82 lei, transmite Știri.md.

Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu 27 de bani la benzină și cu 36 de bani la motorină.

De asemenea, ANRE atestă în ultimele zile o tendință de descreștere a cotațiilor la bursele internaționale la produsele petroliere.

Astfel, cotațiile Platts au înregistrat o ușoară scădere pe parcursul săptămânii precedente care se menține și săptămâna curentă, ajungând la prețul de circa 1.211 $/tonă pentru benzină și circa 1.179 $/tonă pentru motorină, înregistrând o scădere cu aproximativ 145 $/tonă pentru benzină și, respectiv, cu 73 $/tonă la motorină.

"Conform mecanismului actual de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, curba respectivă este reflectată fidel în prețurile pentru carburanți la stațiile de alimentare din țară. ANRE reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere", comunică ANRE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării