main logo
307

Noi contracte de finanțare în cadrul programului PARE 1+1

Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii a semnat vineri, 26 aprilie, contracte pentru finanțarea în cadrul Programului „PARE 1+1” a 65 de afaceri, inițiate de moldoveni reveniți acasă de la munca peste hotare.

Noi contracte de finanțare în cadrul programului PARE 1+1Noi contracte de finanțare în cadrul programului PARE 1+1

Potrivit concepției „PARE 1+1”, fiecare leu investit de beneficiari din remitențe,  este suplinit cu un leu sub formă de grant din cadrul Programului, transmite Știri.md.

Într-o conferință de presă, Petru Gurgurov, director interimar ODIMM, a precizat că cele 65 de afaceri vor contribui la dezvoltarea economică a 29 de raioane, inclusiv prin crearea locurilor noi de muncă. Iar investiția totală, atât mijloacele financiare ale beneficiarului, cât și parte de grant, se ridică la circa 40 de milioane de lei. Afacerile sunt în domeniul agricol, în industria de prelucrare, precum și în prestarea serviciilor, inclusiv medicale.

Prezentă la eveniment, Iulia Costin, secretar general de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, a declarat că autoritățile depun eforturi pentru a identifica mecanisme și oportunități pentru a atrage acasă cetățenii plecați în toate colțurile lumii. „Puneți bazele unu viitor pentru voi și pentru copii voștri. MEI, ODIMM, vom fi alături de dumneavoastră nu numai acum, la pornirea afacerilor, dar și pe parcursul desfășurării, pentru a răspunde la întrebările voastre pentru a vă ajuta să depășiți dificultățile”, a notat Iulia Costin.

Mijloacele financiare pentru susținerea Programul sunt alocate din bugetul de stat și din fondurile UE. Reprezentanta Delegației UE la Chișinău, Iva Stamenova, a menționat că Uniunea Europeană dorește ca antrenorii moldoveni să se simtă confortabil. „Important este ca dumneavoastră să vă informați despre instrumentele de finanțare pe care le propune UE, alți donatori și să le accesați”, a mai spus oficiala.

În cadrul discuțiilor, antreprenorii, care au semnat contactatele, au făcut mai multe propuneri pentru a perfecționa procedura de obținere a finanțării în cadrul acestui program, cât și altor programe. Inclusiv, a modalității de înregistrare online pentru finanțare, precum și pentru a obține a asistență consultativă pentru business.

Programul „PARE 1+1” a fost lansat în 2010, iar implementare acestuia a început în 2011.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării